top of page

Togbloggen

New Zealand med tog

Reiser du helt til New Zealand, bør du selvfølgelig ha god tid når du er der. De fleste vil dessuten mene at du bør leie deg en bil. Vi hadde bare ti dager. Og vi tok toget.

Vi kjenner folk som har reist mye til New Zealand og som aldri har tatt tog der. Vi møtte godt voksne newzealendere som kjørte togrutene for første gang. New Zealand er et land der folk først og fremst kjører bil og fly. Det er da også slik en lettest kommer seg ut til de mange, mange naturperlene og vandremulighetene som disse to øyene «ytterst på kloden» lokker med.

Så hvorfor i det hele tatt mase om tog på New Zealand? Fordi landet faktisk også holder seg med et særdeles godt tilrettelagt togtilbud for turister. Mange togruter rundt omkring i verden som er satt opp spesielt for turisme, tilbyr påkostet luksus og priser seg frimodig deretter. KiwiRail Scenic Journeys på New Zeland tilbyr enkel, men god service til sympatisk pris.

Vårt tidsbudsjett da vi besøkte New Zealand i desember 2014, var på ti dager. Det er nok til å få med seg KiwiRails tre spektakulære ruter: Northern Explorer, Coastal Pacific og TranzAlpine. I tillegg fikk vi tid til å runde av oppholdet med noen dager i Auckland. Tidsmarginen viste seg imidlertid å være akkurat så knapp at vi aldri nådde turens planlagte høydepunkt (bokstavelig talt), fotturen Tongariro Alpine Crossing.

«Det er bare én ulempe ved toglandet New Zealand - den forferdelig lange flyreisen for å komme dit»

Det vi fikk ved å reise på denne måten og ikke med leiebil, var først og frems dettet: Vi slapp venstrekjøring med hjertet i halsen. Vi reiste langt og så mye på få dager, men kunne hvile og ta det med ro underveis. Vi hadde et godt tilrettelagt turistopplegg rundt oss, men reiste individuelt.

Generelt inntrykk etter ti dager på New Zealand er at dette er et vakkert og vennlig land å være gjest i, og et flott land for togreiser. Det er bare én ulempe ved toglandet New Zealand – den forferdelig lange flyreisen for å komme dit.

Jeg har laget egne tekster om hver av de tre etappene vi tok:

  • To storbyer og en nasjonalpark Med Northern Explorer fra Auckland til Wellington, via nasjonalparken Tongariro på nordøya.

  • Den ultimate togdagen Kombinert ferge- og togreise fra Wellington på nordøya til Christchurch på sørøya, med The Interislander Ferry og Coastal Pacific.

  • Badekar ved reisens slutt Med TranzAlpine tvers over sørøya, fra storbyen Christchurch på østkysten til lille Greymouth og vassekte vestkystliv.

Nyttige lenker for togreiser på New Zealand:

Oppdaterte priser og billettbestilling finner du på KiwiRail Scenic Journeys hjemmeside, men vær obs: De billigste alternativene kommer ikke alltid opp. Vi hadde derfor god erfaring med å ringe selskapet og bestille billettene per telefon.

Nettstedet Seat61 for detaljerte reisebeskrivelser og råd om billettbestilling.

Dette er en blogg om å reise langt og langsomt. Eller kort og intenst. Men alltid med mottoet: Livet er aller best når det går på skinner.

 

Her har jeg ikke annet mål enn å slippe løs min egen skrivelyst og reiseglede, men kan Togbloggen Langs linjen være til inspirasjon for flere, er det fint! Hvis du vil vite mer om hvem jeg er, se hjemmesiden min

FØLG BLOGGEN
  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon
ANBEFALTE INNLEGG
DE SISTE INNLEGGENE
ARKIV
KATEGORIER
No tags yet.
bottom of page